Gedrag & Gezondheid2024-03-06T22:43:20+00:00

Gedrags- en gezondheidsproblemen

Hé-hé even tijd om eindelijk een stukje te schrijven en mijzelf voor te stellen.

Dat weet je als je honden hebt ben je altijd in beweging, mensen schieten je aan met leuke verhalen, maar soms ook met minder leuke verhalen.

Minder leuke verhalen doen me altijd wat, want plezier beleef ik iedere dag weer opnieuw aan mijn witte tuig!! Een heerlijke stabiele roedel die zo af en toe iets uit te knokken heeft. Zo eigenwijs als ik ben, laat ik ze dit meestal zelf opknappen. De Roedel komt hier snel en efficiënt uit zonder de rust in de roedel voor langere tijd te verstoren. Voor een buitenstaander is dit vaak wat angstig en mensen schrikken hier nog al eens van. Niet dat dit iedere dag aan de orde is, maar als er speelmateriaal is (zoals een bal of frisbee) wil iedereen deze hebben. Een luid geblaf en bokkensprongen is dan ook de normaalste zaak van de wereld. Tussen dit geblaf voel ik me helemaal thuis en hoor aan de klanken wat er gaande is. Soms is de één de pispaal, dan weer de ander. Soms speelt er één de clown van de groep. Tik en pak spelletjes doen ze dan ook iedere dag, soms tot grote frustratie van diegene die de tikker is. Maar die spanning word ook geleidelijk opgebouwd. Iedereen zal zijn / haar eigen roedel zien en beleven op zijn of haar eigen manier.

Om terug te komen op mezelf want zo snel wijk je af als je over je hobby verteld….

Ik hoop samen met u het genot en plezier in het hebben, houden en onderhouden van de hond(en) in zijn algemeen nog meer te verhogen. Eventuele problemen te lokaliseren en te verhelpen. Soms is de oplossing eenvoudiger als dat men denkt. Het heeft meer te maken in het verstaan van de taal die de hond spreekt en de afgegeven signalen. Heeft u vragen neem gerust contact op, via telefoon of mail.

Verder wens ik u veel lees plezier toe, als u vragen of suggesties heeft hoor ik dat natuurlijk graag.

véél plezier Thea

Gedragsproblemen

Gezondheidsproblemen