Wie zijn wij

Wij zijn, Thea en Rob Commandeur en hebben sinds 1992 Zwitserse witte herders.

Wij wonen samen met onze zes witte herders en één Duitse herder in Noordwijkerhout;

Onze eerste witte herder, was Timmy, een witte herder die nog al wat problemen had, U leest hier alles over op zijn pagina.
Tijdens wandelingen kwamen we vaak andere honden bezitter tegen, die ons vertelde dat ze helemaal gek waren op hun hondje,  maar als ze van te voren de problemen van de hond gekend hadden, hadden ze, ze nooit genomen.

Toen wij in 2002 besloten dat we wilde gaan fokken, hadden we ook direct afgesproken om niet te gaan vermenigvuldigen, maar te zorgen dat iemand die een pup van ons wilde, ook een pupje kregen wat zoveel mogelijk bij de nieuwe baasjes paste. Echt huis honden.

Thea is erg begaan met de honden en ook de eigenaar van Misthy’s Friends. Ze vind het heerlijk om met de honden bezig te zijn.
U kunt haar vinden op het trainingsveld om te trainen of als trainer. Haar kennis van de gezondheid van honden is erg groot en is begaan als er iets met een hond is.  Ze is jaren actief geweest als lid van de Ras commissie van de “Zwitserse witte Herder Vereniging Nederland” en zit nu bij de “Vereniging Zwitserse witte herder” in de commissie voor gezondheid, gezondheid van de dieren staat bij haar dan ook hoog in het vaandel.
Thea haar andere hobby is het fotograferen, in de natuur, maar als iemand een andere opdracht heeft, trouwenrij, cataloguswerk, portret fotografie draad ze haar hand er ook niet voor om.

Rob is natuurlijk ook gek op de honden, maar buiten zijn werk om, houd hij zich meer bezig met de website en de administratie. Ook Rob bevind zich regelmatig op het honden trainingsveld om te trainen of als trainer. Rob is net als bij de “Zwitserse Witte Herder Vereniging Nederland” als bij de huidige rasvereniging “Vereniging Zwitserse Witte Herder” penningmeester en lid van de evenementen commissie.

Thea Commandeur
Rob Commandeur

Zwitserse witte herder kennel Misthy’s Friends

Is een Zwitserse witte herder kennel, waar de honden in huiselijke kring verblijven. Hierdoor krijgen ze een goede band met mens en dier.
Door zorgvuldig te selecteren op karakter, proberen wij één keer per jaar, een sterk en gezond nestje te fokken.

Onze roedel

Onze roedel bestaat op dit moment uit onze Zwitserse Witte herder teven Enjoy, Heaven, Lotus Lola, Nikita en Lady, Seven Sence, Duitse Herder Teef Echo en onze Zwitserse witte herder reuen Easy en Nio.
Uit elk eerste nestje van onze honden proberen we een teef aan te houden. Zo is Enjoy de dochter van Char merel, Heaven de dochter van Enjoy en Lotus Lola de dochter van Heaven. Easy komt uit Duitsland en we hij is echt een toevoeging voor onze lijn. Teef Nikita en reu Nio komen uit de combinatie van Easy en Heaven. Lady is een dochter van Easy en Elaine of White Shoronnight(zij komt dus niet uit onze kennel). Seven Sence is de dochter van Lady.  Met Easy en Echo de Duitse herder Echo traint  Thea voor IGP. Ze wil kijken of ze in de toekomst wedstrijden met Echo kan gaan lopen en wie weet wat nog meer.

Onze dames

enjoy-kop
ENJOY
Heaven 2017
HEAVEN
Lotus Lola 2017
LOTUS LOLA
Nikita
Lady 2020
LEVANA LADY
Echo 2020
ECHO

Onze heren

Easy 2020
EASY
Nio 2018
NIO

Socialisatie en Training

Wij proberen onze honden zo goed mogelijk met elkaar én andere honden om te laten gaan. Regelmatig, zeker in de vakantietijd, zult u bij ons een gasthond in ons pension aantreffen.  Maar ook de sport wordt niet vergeten, iedere week wordt er individueel met enkele van onze honden getraind op de hondenschool en trainen we IGP met Easy, Pasja Paris, Lady en Echo.

Wij zijn aangesloten bij de  VZWH en fokken volgens het fokreglement van de  VZWH en van de Raad van Beheer.

Onze Zwitserse witte herders zijn getest op HD, ED, Spondylose, MDR1 en DM,
De honden waarmee wij fokken zijn goed door de Fok geschiktheidskeuring en de gedragstest van de ZWHVN (nu VZWH) gekomen.
De officiële documenten vind u op de aparte pagina’s van de honden.
Echo is nog te jong voor de officiële ED en HD foto’s wel hebben we haar al laten röntgenen en dit zag er goed uit.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over de Zwitserse witte herders of over onze kennel, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
Wegens een overvolle wachtlijst nemen wij voorlopig geen pup aanvragen aan.

Op deze Reclame video van “Landrover” ziet U onze 5 Zwitserse witte herders Heaven, Enjoy, Lotus Lola, Jaro en Isa. Thea heeft de honden hiervoor getraind en is voor de opnames naar Barcelona geweest.

Video VZH examen
Easy 4 juni 2016

Video M-nest
November 2015

Video N-nest
November 2016

Video VZH examen
Easy 4 juni 2016

2 september 2018 Misthy’s Friends kenneldag Bij Best Mate te Voorhout.
Een kleine indruk over de dag. Film gemaakt door Jos Witteman.