2010 – G Nestje

2021-03-18T11:28:22+00:00

Zwitserse witte herders geboren

NESTJE G GEBOREN 4 NOVEMBER 2010

Misthy’s Friends Char Merel & Crystal Moon’s Hurricane Beau
een mooie combinatie

6 Teven en 6 Reuen

Misthy's Friends G Nest Char Merel

Char Merel
Meer over Misthy’s Friend Char Merel
Crystal Moon's Hurricane Beau
Crystal Moon’s Hurricane Beau

Op 4 -11 2010 IS CHAR MEREL BEVALLEN VAN 13 PUPJES.

Helaas is 1 pupje dood geboren.

Bevalling Char Merel 4-11-2010

Na 4 onrustige nachten achter de rug te hebben gehad van weeën, veel kleine plasjes was het dan eindelijk zover. Merel zocht de werpkist op rond etenstijd en was wederom erg onrustig. Maar de bak werd wel leeg gegeten en flink gedronken. Hierna volgde een slaapperiode van een uur. Vervolgens werd Merel erg onrustig en begon wat te graven. Ze kwam naar me toe en ik moest mee naar de werpkist, het was dus zover.

De eerste pup geboren

Na 2 korte weeën werd de eerste pup geboren zonder vlies en placenta. Dus toen Merel na 5 minuten wederom een wee kreeg dacht ik daar komt de placenta aan, maar dit bleek de tweede pup al te zijn. Netjes in het vlies en met placenta. Met pup nummer 1 in mijn handen keek ik toe hoe Merel de vlies voorzichtig brak en de pup mooi schoon likte. Erg precies werd de navelstreng door gebeten en veel tijd om te wegen en te kijken was er niet.

Merel begon als een gek te graven en met in iedere hand een pup werd de derde geboren. In een rap tempo zette de weeën door en binnen een uur waren de eerste 4 pups geboren…WAUW dit hadden we nog niet eerder meegemaakt. Merel wilde ook niets eten of drinken tussendoor en iedere keer trok ze de pups naar zich toe om te drinken….wat is de natuur toch mooi, een dierlijk instinkt!

Het gaat niet altijd goed.

Voor middernacht waren er al acht pups geboren, allen zagen er mooi uit en vond Merel het tijd om even pauze te nemen. Alle pups lagen heerlijk te drinken en Merel had het erg zwaar en probeerde wat te dutten. Na twee en half uur werd pup negen geboren, uit het vlies en zonder placenta. Het pupje ademde niet. We hebben het nog op gang proberen te krijgen, maar het mocht niet zo zijn. De pup heeft de naam Gabriel gekregen van ons. Merel likte het schoon en ook nu het dierlijk instinkt …de pup werd in de hoek van de werpkist geduwd…

Het vervolg

gelukkig na negen minuten werd de volgende pup geboren. Ook deze pup had het moeilijk en moest even op gang gebracht worden, maar toen kwam er toch muziek uit:-). Om kwart voor drie in de nacht werd het elfde pupje geboren en Merel voelde aardig leeg maar, nog niet geheel. Toen iedereen naar bed was en Merel uitgerust was en de pups heerlijk lagen te drinken werd om kwart voor zes in de morgen pupje twaalf geboren. Een erg mooie pup in het vlies en met placenta.

Het laatste loodje

Na te voelen had ik het idee dat ze wederom nog niet geheel leeg was en dat bleek ook wel, want om kwart over acht, precies twaalf uur na de geboorte van de eerste pup, werd pupje nummer dertien geboren. Wat een super groot nestje en geweldige pups heb je ons weer gegeven Char Merel. Je bent een super lieve en zorgzame moeder. Een hele opgave om die twaalf kanjers weer groot te brengen, maar je doet het met zoveel passie en liefde dat het echt genieten is.

De komende tijd zullen wij met regelmaat een update doen van de groei van ons twaalftal. Heel veel plezier met het bekijken van de fotoreportage.

Hier vind u de laatste foto’s en een grafiekje van de gewichten.

GRAFIEK GEWICHTEN G NEST

Hieronder volgen foto’s  gemaakt op 14 november 2010

PUPJE GRIJS

,
PUPJE GRIJS

PUPJE BRUIN

,
nestje-g-verslag-2010-11-14-bruin

PUPJE LICHT GROEN

,
PUPJE LICHT GROEN

PUPJE PAARS/GROEN

,
PUPJE PAARS/GROEN

PUPJE PAARS

,
PUPJE PAARS

PUPJE RUE GEEN BANDJE

,
PUPJE RUE GEEN BANDJE

PUPJE ROSE HART

,
PUPJE ROSE HART

PUPJE ROOD

,
PUPJE ROOD

PUPJE TEEF ZONDER

,
PUPJE TEEF ZONDER

PUPJE WIT STIP

,
PUPJE WIT STIP

PUPJE ZILVER

,
PUPJE ZILVER

PUPJE GLIMMEND GROEN

,
PUPJE ROOD

Hieronder volgen foto’s  gemaakt op 5 december 2010

10 DECEMBER 2010

REU BLAUW(GRIJS)

,
Pupje blauw 5-12-2010

RUE GEEL

,
RUE GEEL 10-12-2010

REU GROEN

,
REU GROEN 10-12-2010

REU PAARS

,
REU PAARS 10-12-2010

REU ROOD

,
REU ROOD 10-12-2010

REU ZILVER

,
REU ZILVER 10-12-2010

TEEF BRUIN

,
TEEF BRUIN 10-12-2010

TEEF GEEL

,
TEEF GEEL 10-12-2010

TEEF LICHT BLAUW

,
TEEF LICHT BLAUW 10-12-2010

TEEF ORANGE

,
TEEF ORANGE 10-12-2010

TEEF ROZE BEWERKT

,
TEEF ROZE BEWERKT 10-12-2010

TEEF ROZE

,
TEEF ROZE 10-12-2010

Honden in dit nestje