Misthy Amazing White Power †

2021-03-20T14:43:13+00:00

Misthy Amazing White Power

20 september 2000 – 20 december 2006

Ter nagedachtenis aan
Zwitserse witte herder
MISTHY AMAZING WHITE POWER

Misthy

20 september 2000 werd deze Zwitserse witte herder geboren in Noordwijkerhout en kreeg de naam Arthur Amazing White Power mee. Misthy gingen wij je noemen na lang wikken en wegen.

Misthy werd al snel een schitterende vertoning die hij niet alleen uitstraalde, maar ook van karakter bleek te zijn… als hij je eenmaal in zijn hart had gesloten. Hij vond het altijd weer leuk om luid blaffend naar mensen te gaan, om vervolgens met een smile van oor tot oor koppies te geven.

Zo kreeg Misthy al snel de bijnaam, “hé vriend ben je er weer!

Zo zijn we dan ook aan de kennelnaam gekomen “MISTHY’S FRIENDS“.

Vele uren heb ik, Thea op het trainingsveld met hem doorgebracht en keer op keer weer met héél véél plezier. Regen en storm en ja, zelfs sneeuw trotseerden wij om samen te werken. Misthy werd dan ook mijn kanjer ook al ging niet alles even gemakkelijk. Misthy bleek een zeer standvastig karakter te hebben met streken die met géén pen te beschrijven zijn. Zo kwam het wel eens voor dat ik met tranen in mijn ogen richting huis ging, omdat meneer er weer eens met zijn pet naar gooide en het hele trainingveld bij elkaar blafte. Maar de meeste keren gingen wij vol trots huppelend richting huis.

Zwemmen en gáán op het strand is wat we iedere week 3 keer deden. Iedereen liep hij er uit en zwemmen deed hij als de beste. Prachtige foto’s leverde dit op.

Zo ook de foto die op onze bus zat (helaas de bus is er niet meer).

Misthy met Mark en Herman
Onze Bus

Toen we besloten hadden dat Misthy de vader van onze nakomelingen zou worden, kregen wij de volgende uitdaging op ons pad. Er moest een bloedlijn zijn die een aanvulling voor het ras zou worden en zou aansluiten bij die van Misthy. Zo kwamen wij na wat zoekwerk in Duitsland terecht. Daar werd ons een pup, Holly Two, uit een mooie zuivere langstoklijn aangeboden. De twee lijnen bleken prima bij elkaar te passen en geduld was nu een schone zaak. Tijd om Misthy op zijn heupen en zijn bouw te laten testen. De heupfoto’s waren snel gemaakt en ja, nu wat showtjes lopen!

Nu, ook dat was géén probleem. Misthy had hier duidelijk plezier in en hij deed het geweldig! Zo is Misthy vele malen op de eerste plaats geëindigd en zelfs Nederlands jeugdwinnaar geworden op de Winner. Op de wereld winner werd hij 2de, met als melding dat de keurmeester voor de stokhaar koos, omdat haar voorkeur hier naar uit ging. Natuurlijk zijn we hier erg trots op, maar karakter bleef voor ons op nummer 1 staan. Toen zijn meisje Holly Two eenmaal zover was, werd het spannend. Zou onze droom in vervulling gaan? En jawel hoor, wij kregen een prachtig nestje van wel 11 pups! Zij groeiden uit tot schitterende hondjes, waar van wij zelf Angel hebben aangehouden. (ga naar dit nestje)  Zo zouden wij de lijn waar alles mee begon, immers kunnen uitbreiden.

Holly Two en Misthy

Dit zijn de eerste echte “Misthy’s Friends”

In september 2006 kreeg zijn dochter Angel een nestje (ga naar dit nestje) en werd Misthy opa. Ook hiervan hebben we een pup aangehouden, mede ook omdat Misthy ziek werd. Dit is naar alle waarschijnlijkheid gebeurd na een inbraak bij de buren. Misthy maakte mij die nacht wakker en ik heb hem naar buiten gelaten. Na zelf een sanitaire stop te hebben gemaakt, heb ik hem weer binnen gelaten. Nog niet wetende dat er was ingebroken….. Die volgende dag ben ik weggegaan met Angel voor een dekking in Zeeland. Toen ik terug kwam was Misthy zwaar ziek en in een korte periode was hij 7 kilo kwijt. Misthy kreeg bloedneuzen en zowel de nierfunctie, als de leverfunctie faalde. Wij hebben er alles gedaan om dit proces te keren, maar niets mocht baten….. het was onomkeerbaar!

De pups werden geboren, maar er lag een schaduw over deze blijde gebeurtenis. Toch heeft hij op zijn manier genoten van de pups en flink gemopperd naar de pups die te dichtbij kwamen. Het was altijd een lust voor het oog hoe de pups hier op reageerde. Toen Char Merel geboren werd, heeft Misthy haar helemaal gewassen, vol trots keek hij naar zijn kleindochter. Char-Merel bleef bij ons wonen. Samen ballen en spelen hoe moeilijk dat ook ging, want Misthy ging hard achteruit. Lopen bleek steeds moeilijker. Om hier een oorzaak voor te vinden hebben we onderzoek laten doen: een m.r.i. scan, een rinoscopie en uitgebreid bloedonderzoek… er niets was te vinden.

Misthy bleek pijn te hebben en we hebben met het hele gezin de tijd genomen om afscheid te nemen. Samen praten, kijken en elkaar erop wijzen dat Misthy het moeilijk had. Zo kwam ook de dag dat Misthy met zijn kop tegen de muur stond te schuren en het water uit zijn neus kwam…. Het doet pijn je kanjer zo te moeten zien en compleet machteloos toe te moeten kijken…. Dat was voor ons allemaal te zwaar en wij vonden de tijd gekomen om definitief afscheid van hem te moeten nemen. De fokker van Misthy is geweest en Misthy herkende haar als de dag van gisteren. Erg moeilijk en zwaar was de weg en de keuze. Het is gewoon oneerlijk, veel te jong in de kracht van zijn leven is Misthy gegaan op 6-jarige leeftijd.

Natuurlijk leeft hij voort in onze harten, kennel, Angel, Char Merel en de vele andere nakomelingen die zijn bloed dragen.

Misthy bedankt voor alle fijne jaren. We zullen je nooit vergeten……

Misthy op zijn best

Afscheid nemen……..

Een lege plek
een groot gemis
een fijne herinnering is al,
wat er nog is

Waar ben je nu
vraag ik me af
ik voel nog de liefde
die jij ons gaf

Jou te kennen
vond ik zo fijn
je los te laten, doet zo’n pijn

Ik zal je missen
in dit leven
en zal altijd om je blijven geven
Dag schat, kanjer, oogappel, schattenpatat

JE VROUWTJE

Vaarwel en rust zacht kanjer!

Misthys laatste rust plaats
Misthy's steen

Stamboom

Stamboom Misthy

HD uitslag

Misthy HD uitslag

Fok Geschiktheid Keuring

FGK Rapport
FGK Rapport achterkant

Het nestje waar ik vader van ben.