Misthy’s Friends Joy †

27 juni 2009 – 10 augustus 2022

Zij komt uit de combinatie
Misthy’s Friend Angel & Derwish Devil von der Nordhelle

Joy woonde met haar baasjes in Hoogland.

26-06-2009 – 10-08-2022
Na 13 jaar hebben wij vandaag met heel veel verdriet afscheid moeten nemen van onze lieve Joy.
Liefste en zachtaardigste hond ooit.
We gaan haar intens missen en zullen haar nooit vergeten.
Maar haar lijf was op.
De perfecte hond voor ons is niet meer. ?
Dankbaar dat we nog zolang van haar hebben mogen genieten.
Je baasjes
Wij wensen de baasjes van Joy veel sterkte met het verwerken van dit verdriet

STUKJE UIT CLUBLAD ZWHVN

Zes jaar geleden hebben wij besloten om voor een witte herder te gaan. Best choice we ever made!

Wij wilden een rustige, doch speelse hond, die het prettig vind om mensen om zich heen te hebben maar ook een tijdje alleen kan zijn.

Misthy’s Friends Thea en Rob hebben n.a.v. onze karakters en onze wensen een pup uitgekozen welke het beste bij ons zou passen.

Wij noemden haar Joy. Ons grote geluk!

En wat hadden zij gelijk… Joy is DE perfecte hond voor ons. Het is echt een allemans vriend.

Dat zij zachtaardig en makkelijk in de omgang is, daar waren wij al een paar jaar van op de hoogte maar toen ik 2,5 jaar geleden zwanger raakte van onze tweeling kwam haar lieve karakter helemaal naar voren.

Zij wist het al voordat wij het wisten, dat ik zwanger was. Ze kroop zowat in mij en naarmate de zwangerschap vorderde kwam ze merendeel naast mij op de bank liggen. Met haar koppie tegen mijn buik aan. Honden voelen dat waarschijnlijk op een of andere manier aan. Zo mooi!

Onze tweeling is iets te vroeg geboren en zij moesten een tijdje in het ziekenhuis verblijven en als wij dan thuis kwamen namen wij hun kleertjes mee zodat Joy hen alvast kon ‘ruiken’. Zo kon ze al een beetje kennis maken. De thuiskomst van de kids was erg emotioneel. Wij wilden ze zó graag aan Joy laten zien, aan ons eerste ‘kind’. Wij hebben ze in de maxi cosi’s op de grond gezet en Joy kon zo op haar eigen tempo snuffelen. Haar staart bleef rustig heen en weer kwispelen. Het was liefde op het eerste gezicht volgens mij 😉

Onze kids zijn nu bijna 2 jaar en Joy is echt hun vriendinnetje. Ze konden zelfs nog eerder Joy dan elkaars naam zeggen. Iedere ochtend willen ze eerst even Joy begroeten en dan begint de dag pas!

Soms is het even moeilijk voor Joy dat zij op bepaalde momenten onze aandacht moet delen met de kids maar meestal vind zij het heerlijk om ze om zich heen te hebben. Het zijn echt de 3 musketiers bij elkaar. Altijd tijd voor een knuffel of een lik, en zelfs gezamenlijk eten- en drinken uit de voederbakken komt heel soms voor. (Dat is dan weer iets minder ;-S) En met z’n drieën door het bos rennen is natuurlijk helemaal geweldig!

En natuurlijk moet je altijd in de buurt blijven. Het is en blijft een hond.  Helemaal naarmate de kids ouder en nog drukker worden. Joy vind alles goed; bot of bal afpakken en dat de kids ernaast zitten terwijl zij aan het eten is. Ze geeft geen kik maar toch kunnen de kids ooit iets te ver gaan dus op dat soort momenten geven wij aan dat zij Joy even met rust moeten laten…

Wij merken dat onze kids absoluut niet bang zijn voor dieren en heel sociaal zijn en ik denk dat dat mede door Joy komt en dat vind ik een prachtig gegeven!

Wij zijn blij met ons drietal! En super blij met onze Joy! Wat een rijkdom!

Groetjes Johan en Marjolein Vivié